Mallorcalaiset eturivin muusikot aloittavat konsertoimaan Tia Cohenin kanssa

HARMONIKKA & PIANO

Gori Matas (Palma 1988) on pianisti, urkuri, harmonikka, säveltäjä ja tuottaja. Hän aloitti soittamisen lapsena ja on siitä lähtien omistanut musiikillisen elämänsä modernille ja improvisoidulle musiikille. Opiskeltuaan joissakin musiikkikouluissa, kuten Taller de Músicsissa (Barcelona) ja Factoria de Músicsissa (Mallorca), hän on ollut enimmäkseen itseoppinut ja oppinut lukuisista yhteistyötöistään bändeissä ja keikoilla.

Hän on soittanut muun muassa Sergio Bustosin, Pep Suasin, Tomeu Penyan, Antonio Lizanan, Pol Omedesin, Miquela Lladón, Aina Zanogueran, Salvador Sobralin, Gianni Gallardin ja Víctor Manuelin kanssa. Triollaan K12 hän voitti Ciutat de Palma -musiikkipalkinnon trion toisesta albumista Two Years in K12 (2021) ja äskettäin Enderrock Music Awardin albumillaan El Tercer Espai (2021) kitaristi Omar Lanutin kanssa.

Tällä hetkellä hän työskentelee uusien projektien parissa, kuten K12:n kolmas albumi, joka ilmestyy helmikuussa 2023. Musiikin lisäksi Gori on myös Alexander Technique -opettaja, koulutettu The Alexander Technique Studiossa (Lontoo).

KONTRABASSO

Marko Lohikari  syntyi Uppsalassa, Ruotsissa vuonna 1979. Hän on opiskellut kontrabassoa ja improvisaatiota Göteborgin yliopistossa ruotsalaisen basistin ja säveltäjän, professori Anders Jorminin johdolla. Ruotsin opintojen jälkeen hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Hän on asunut Espanjassa vuodesta 2007 ja on esiintynyt tai levyttänyt artistien, kuten Perico Sambeat, Chris Cheek, Shai Maestro, Luis Perdomo, Bill mcHenry, Jason Palmer, Christian Scott, Marco Mezquida, Albert Sanz, RJ Miller, Marc Miralta, Carme Canela kanssa. , Baptiste Trotignon, Jorge Rossy, Albert Vila, Albert Cirera, Ben van Gelder, David Xirgu, Raynald Colom, Jorge Vistel, Gael Horrelou, Joan Monne ja Baptiste Trotignon monien muiden joukossa. Hän on esiintynyt kansainvälisesti mm. Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa, Tsekin tasavallassa, Virossa ja Portugalissa.

SAXOPHONE & CLARINET

”Carlquist on erinomainen Stan Getzin inspiroima soittaja”

Scott Yanow – Los Angeles Jazz Scene

”Kiehtovia soololinjoja saksofonisti Carlquistilta, joka soittaa pehmeällä fokustavalla, joka tuo ajoittain mieleen Zoot Simsin ja Lester Youngin”

Derek Ansell – Jazz Journal, Iso-Britannia

Ruotsalainen saksofonisti/klarinetisti Fredrik Carlquist on asunut Barcelonassa, Espanjassa vuodesta 2001. Syntyi ruotsalaiseen/virolaiseen perheeseen vuonna 1969, hänen musiikillinen matkansa alkoi nuorena soittamalla pianoa isoäitinsä kanssa. Yhdeksänvuotiaana hän otti klarinetin ja alkoi soittaa alttosaksofonia vuotta myöhemmin ja lopulta vaihtoi tenorisaksofoniin 19-vuotiaana. Fredrik löysi jazzin vanhojen räikeiden LP-levyjen kautta syntymäkaupunkinsa yleisessä kirjastossa. Jönköping Etelä-Ruotsissa 80-luvun puolivälissä ja syvästi näiden vuosikymmeniä aiemmin tehtyjen äänitteiden värähtelyistä kiinnittyneenä päätti ryhtyä jazzmuusikoksi.
Vuosien varrella Fredrik on osoittanut pystyvän liikkumaan koko jazz-spekterissä, mutta silti jäädä omaksi erottuvaksi äänekseen hieman ainutlaatuisella tavalla. Hän on esittänyt ja äänittänyt musiikkia, jossa on käytetty tyylielementtejä varhaisesta perinteisestä jazzista moderniin improvisoituun musiikkiin. Jazz-perinteen tuntemus teki hänestä suuren amerikkalaisen laulukirjan arvostetun tulkin, mutta hän osoittaa olevansa myös kekseliäs säveltäjä ja sovittaja kolmetoista albumilla johtajana ja yli kahdellakymmenellä albumilla sivumiehenä. Hän on ”Jazz In Sweden” -palkinnon voittaja vuonna 1997 ja hän teki levydebyyttinsä johtajana vuonna 1999 ruotsalaisessa jazz-levy-yhtiössä Dragon.
Vuonna 2007 Fredrik julkaisi ensimmäisen itsetuotetun CD-levynsä ja sen jälkeen hän on tuottanut yli viisitoista albumia omalla ja muilla nimillä. Tyylit vaihtelevat Jazzista Americanaan, Bluesiin, Ragtimeen ja Bossa Novaan sekoittaen usein tyylejä ja muusikoita, joilla on eri musiikillinen tausta samassa albumissa. Hänen albuminsa ovat saaneet paljon huomiota luonnollisella ja lämpimällä soundillaan. Hänen viimeisin julkaisunsa ”Clarinet For Dreamers” esittää muun muassa Fredrikin jousikvarteton ja maailmanmusiikin perkussionisti Jarrod Cagwinin kanssa.
Fredrik on suorittanut kuvataiteen kandidaatin tutkinnon Malmön musiikkiopistosta. Hän on työskennellyt sovittajana Ruotsin valtakunnallisessa TV:ssä ja hän työskentelee säännöllisesti sovittajana mm. Barcelonan Sant Andreu Jazz Bandissa. Hän on arvostettu klarinetin ja saksofonin opettaja ja hän opetti muun muassa Skurupin musiikkikoulussa Ruotsissa ja kansainvälisessä jazz-seminaarissa Benacassimissa Espanjassa. Hän on esiintynyt koko Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Kiinassa ja hän on soittanut arvostetuilla keikoilla, kuten Carnegie Hall ja Village Vanguard New Yorkissa, World Exhibition Hannoverissa ja Primavera Sound Festival Barcelonassa.

Hän työskentelee säännöllisesti useiden huippumuusikoiden kanssa ruotsalaisella ja espanjalaisella jazz-kentällä ja hän on esiintynyt tunnettujen artistien, kuten Benny Baileyn, Monica Zetterlundin, Frank Fosterin, Scott Hamiltonin ja isä John Mistyn kanssa.

VIULU

Alfredo Ardanaz aloitti musiikkiopinnot konservatoriossa kotikaupungissaan Pamplonassa ja muutti myöhemmin Salamancaan, jossa hän opiskeli Superior-konservatoriossa arvostetun pedagogin Isabel Vilán johdolla ja osallistuu säännöllisesti kursseille Salamancan yliopiston muinaisen musiikin akatemiassa.

Korkeamman tutkinnon suorittamisen jälkeen hän täydensi opintojaan Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa (Hollanti), jossa hän suoritti intensiivistä koulutusta kamarimusiikin alalla ja orkesterimuusikkona, jolloin hän sai ”Higher Vocational Education” -tutkinnon.

Alfredo Ardanaz

KITARA

Noahin vaikutteita siitä lähtien, kun hän otti kitaran käteensä nuorena, on ollut Swingin aikakausi, erityisesti Louis Armstrong, Django Reinhardt ja Billie Holiday.
Hän on suurelta osin itseoppinut ja osallistunut mestarikursseille edesmenneen Barry Harrisin, Nousche Rosenbergin (Gypsy Jazz) ja äskettäin Ahmed Abdullahin kanssa.

Share:

Leave a Reply

2018 TiaCohen.com, website by Asko Salminen/ www.salminen.ee
EnglishFinnishSpanish